Zavičajci se oprostili od Vasilija Vase Tucakovića

Komemorativnom sednicom Skupštine Zavičajnog društva Kraljevo održanom danas u svečanoj sali Skupštine grada članovi društva, predstavnici grada Kraljeva, ustanova kulture, kao i brojni prijatelji oprostili su se od Vasilija Vase Tucakovića, višedecenijskog sekretara društva, osnivača i rukovodioca nekoliko ustanova kulture u Kraljevu.

• O liku i delu pokojnog Vase govorili su Miloš Milišić, pomoćnik gradonačelnika za kulturu, Milan Novaković, predsednik beogradske podružnice Zavičajnog društva Kraljevo, doktor ekonomskih nauka Milan Matijević, drug, prijatelj i višedecenijski saradnik pokojnog Vase i Zoran Nikolić, sekretar Zavičajnog društva Kraljevo.
  • Dragana Tipsarević, predsednica Skupštine Zavičajnog društva Kraljevo je pročitala svoj tekst „Vasa u 9 slika“ koga je napisala i objavila prošle 2021.godine, povodom jubileja – 30 godina rada Zavičajnog društva.
  • Na samom kraju komemoracije pročitana je oproštana poruka Vasi koju je napisala i iz Amerike poslala, naša poznata estradna umetnica Snežana Đurišić.
  • Komemorativnoj sednici prisustvovali su i članovi porodice pokojnog Vasilija Vase Tucakovića koji je sahranjen danas na starom Gradskom groblju u Kraljevu