Zavičajci organizuju Tribinu o „Zlatnim harmonikama Kraljeva“

Novica Negovanović je ,poslednje tri godine svog života, kao predsednik Upravnog odbora  Zavičajnog društva Kraljevo, u velikoj meri posvetio i materijalizaciji svojih ideja o „Zlatnim harmonikama Kraljeva“ i „Kući kraljevačkih harmonika“.

Novica Negovanović

Šta više, da je ostao  „u igri“  5.avgust 2021.godine kao ,prvobitno, utvrđeni termin za koncert „Zlatne harmonike Kraljeva“ Novica bi to dočekao i na tom koncertu bi svirao zajedno sa svojm mlađim kolegama Mišom Mijatoviće,Vladom Panovićem , Aleksandrom Sofronijevićem i Nikolom Pekovićem.

Poslednja zajednička fotografija Zlatnih harmonika Kraljeva

„Mi,njegovi saradnici iz Zavičajnog društva Kraljevo  i bratskog udruženja „Stara Pavlica“ smo dužni da ,koliko god možemo, doprinesemo da obe njegove velike zamisli postanu stvarnost i obeležje Kraljeva “,zaključili su danas na sastanku u Kraljevu Raša Pavlović vd predsednika Upravnog odbora  Zavičajnog društva Kraljevo i Milan Novaković, predsednik  podružnice Zavičajnog društva Kraljevo  u Beogradu.

Milan Novaković i Raša Pavlović

Nismo isto ,ne možemo biti i ne pretedujemo na to da smo isto što i lokalna samouprava i njene institucije i ustanove, ali možemo i hoćemo da damo doprinos već započetim aktivnostima na realizaciji Novičinih ideja. Održani koncert je bio vrhunski ,na nivou svih njegovih učesnika, ali na tome se ne sme stati i  već sprovedeni koncept se treba i mora razraditi i nadograditi.

Zato što smo na stanovištu da Zlatne harmonike Kraljeva kao i Kuća kraljevačke harmonike, koju treba formirati, mogu  da postanu prepoznatljivi simboli i brendovi grada Zavičajno društvo Kraljevo  i bratsko udruženje „Stara Pavlica“ će, posle dobrih priprema, organizovati javnu raspravu u formatu Tribine , na razgovor o konceptu i načinima realizacije ovih ideja pokojnog Novice Negovanovića.

Sa nedavnog otvaranja zajedničkih prostorija dva udruženja

Nameram nam je da na tako pripremljen razgovor pored predstavnika Grada Kraljeva i Kulturnog centra „Ribnica“ pozovemo i predstavnike Muzičke i Umetničke škole iz Kraljeva, jedan broj eminentnih kulturnih i estradnih umetnika iz Kraljeva i Beograda, predstavnike medija…

Naravno, u ovu raspravu uključićemo, putem interneta i društvenih mreža, i najširu javnost a pre svega zavičajce ,kraljevčane razasute širom sveta.

Pozivamo vas,dragi zavičajci da ,već od danas, šaljete  svoje predloge i ideje sa kojima će biti upoznati učesnici Tribine, koristeći linkove ka  zavničnom sajtu Zavičanog društa Kraljevo i našim FB i Twiter nalozima.

Pišite nam i dajte svoje mišljenje! Evo  linkova za kontakt i slanje predloga i ideja: