U Čikagu će se ,uskoro, formirati podružnica Zavičajnog društva Kraljevo

Troje dece pokojnog Novice  Negovanovića, predsednika Upravnog odbora društva se ,danas,učlanilo u Zavičajno društvo Kraljevo!

Olivera, Dragan i Mirjana Negovanović koji žive i rade u Čikagu došli su u Kraljevo na četrdesetodnevni parastos njihovom ocu Novici i  izrazili su želju da,pre sutrašnjeg pomena njihovom ocu,  obiđu prostorije bratskih udruženja Zavičajnog društva Kraljevo i Stare Pavlice u Karađorđevoj ulici broj 31 i učlane se u Zavičajno društvo Kraljevo.

Njih su u prostorijama dva udruženja dočekali Radoš Raša Pavlović, vd predsednika Upravnog odbora Zavičajnog društva Kraljevo, Boris Boća Čolović predsednik Upravnog odbora  udruženja „Stara Pavlica“ i Zoran Nikolić, sekretar Zavičajnog društva Kraljevo.


„Znamo koliko je naš otac bio vezan za svoj zavičaj i sa koliko je elana, zadnje tri godine svog života, obavljao dužnost predsednika Upravnog odbora Zavičajnog društva Kraljevo. Znamo, takođe, da je on potpisao Povelju o bratimljenju Zavičajnog društva Kraljevo i Stare Pavlice jer, ni jedan naš razgovor , u te,poslednje, tri godine njegovog života nije moga da protekne a da nam on ne spomene šta sve radi u Zavičajnom društvu Kraljevo.

Jasna vam je onda i sasvim razumljiva naša odluka da se mi ,danas,učlanimo u Zavičajno društvo Kraljevo i da pokušamo da bar malo doprinesemo ostvarenju nekih vizija i planova našeg pokojnog oca koji će ostati trajno  upamćen ne samo kao  vrhunski umetnik, nego pre svega kao ,dobar čovek, snažno vezan za svoj zavičaj“ rekao je, danas, Dragan Negovanović u prostorijama društva u Kraljevu obećavši da će Zavičajno društvo Kraljevo,uskoro, dobiti svoju podružnicu u Čikagu gde inače živi i radi veliki broj kraljevčana među kojima su i brojne kolege pokojnog Novice koji je,takođe,deo svog života proveo  u Čikagu.

Podeli

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.