Profesor Ivanović pesmom za Novicu najavio učlanjenje u Zavičajno društvo Kraljevo

Sredinom prošlog meseca, pred četrdesetodnevni parastos pokojnom Novici Negovanoviću, predsedniku Upravnog odbora Zavičajnog društva „Kraljevo“, javio nam se,najpre telefonom a potom i mejlom Stanoje Ivanović iz beogradskog naselja Borča.

Tiho i skromno, uz izraze saučešća, upitao je da li bi smo bili zainteresovani da,na sajtu Zavičajnog društva Kraljevo objavimo njegovu pesmu „Morava se utišala“ koju je napisao i posvetio pokojnom Novici Negovanoviću.

Tada nam je saopštio i svoju želju da se,iz velikog poštovanja prema stvaralaštvu Novice Negovanovića, učlani u Zavičajno društvo Kraljevo iako je ,kako nam je rekao rođeni Dragačevac.

Profesor Ivanović je svoj naum i ostvario. Postao je član Zavičajnog društva Kraljevo.

Uz izvinjenje profesoru Ivanoviću zbog malog kašnjenja, mi vam poštovani čitaoci ,pored njegove pesme koju možete pročitati i preuzeti OVDE  dajemo i nekoliko kratkih biografskih podataka o našem novom članu, velikom poštovaocu lika i dela pokojnog Novice Negovanovića.

Prof. Stanoje Ivanović

Stanoje Ivanović rođen je u Guči. Završio je Gimnaziju u Čačku i Filozofski fakultet u Beogradu. Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu  iz oblasti političkih nauka. Najznačajniji radovi koje je do sada objavio su: Savremeno društvo i obrazovanje, Obrazovanje sutrašnjice, Sociologija obrazovanja, Društveni razvoj i obrazovanje, „Vaspitni aspekti savremene škole“, „Globalizacija i obrazovanje“,  „Vrednosna shvatanja mladih“, „Obrazovanje u tranziciji i školovanje učitelja“, „Stavovi učitelja o reformi obrazovanja“…

Radio je kao redovni profesor  za predmete Sociologija obrazovanja i Sociologija kulture na Učiteljskom fakultetu u Beogradu.

Bavi se socijalnom i duhovnom poezijom. Objavio je zbirku pesama za decu „Zavičaj u soliteru,“ zbirku socijalnih pesama „Tragovi vremena“ i zbirku molitvene poezije pod nazivom „Molitvene brojanice“.

Odlaskom u penziju boravi u Borči gde obrađuje svoju baštu.

Podeli

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.