Potvrdilo se! – „Zlatne harmonike Kraljeva” su mnogo više od jednog koncerta

Konstatacija iz naslova teksta kojim smo, pre nekoliko dana najavili, večeras održani, koncert „Zlatne harmonike Kraljeva” se pokazala apsolutno tačnom!

Koncert održan, u sredu veče, na Trgu srpskih ratnika, pred nekoliko hiljada posetilaca je, svojim sadržajem, nivom pokazane umešnosti od strane svih učesnika i pre svega razmenom emocija između izvođača i publike, to pokazao i dokazao!

Miša Mijatović, Vlada Panović i Aleksandar Sofronijević, i naravno  Nikola Peković, su apsolutno prednjačili u tome tako da je i laiku za njihovu već potvrđenu umetničku i muzičku virtuoznost, bilo  više nego jasno da, njihov večerašnji nastup pred svojim sugrađanima nije, za njih, tek jedan običan koncert.

Snažnim emocijama izvođača a i publike doprineo je i  deo koncerta posvećen stvaralaštvu nedavno preminulih   istaknutih  umetnika  poreklom iz Kraljeva Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću, kao i maestralni nastup Snežane Đurišić koja uvek i svuda, s ponosom, ističe da je kraljevčanka i da je za rodni grad vezuju samo lepe uspomene. Ovde, kada govorimo već o emociji koja je lebdela Trgom srpskih ratnika, valja pomenuti i odličan nastup Novice Negovanovića mlađeg koji je, iako je nedavno ostao bez oca, uzora i učitelja, smogao snage, da pokaže svoje zavidne muzičke mogućnosti.

A sutra kada se, po prirodi stvari slegnu emocije pred svim akterima večerašnjeg događaja, a to su pored pomenutih kraljevčana, vrhunskih harmonikaša, još i  gradska  uprava i Kulturni centra „Ribnica“ kao organizator događaja, stoji obaveza i odgovornost da se na pokazanom ne stane.

Jer, ponovićemo se, po ko zna koji put, „Zlatne harmonike Kraljeva” mnogo više od jednog koncerta i to se ne sme ni zaboraviti!

Nama zavičajcima okupljenim u Zavičajnom društvu „Kraljevo“, koje je do pre neki dan predvodio pokojni Novica Negovanović, i koji je svojim neposrednim angažmanom, u zadnje dve godine, itekako zaslužan za ono se desilo, u sredu 8. septebra 2021 godine, na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu, je više nego jasno da je to  početak ostvarenja  njegove vizije „Zlatne harmonike Kraljeva“.

Zato ćemo uvek biti na raspolaganju ,spremni da pomognemo,svima koji će, u godinama koje dolaze, raditi na tome da „Zlatne harmonike Kraljeva“ postanu beleg i brend grada na obalama Ibra I Morave.

Podeli

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.