Ovogodišnji „Kajmak bal“ nisu zaustavile ni korona ni vrućine !

Tradicionlnom sadnjom,dvanaestog po redu,jorgovana , u Topčiderskom parku,kraj spomenika Arčibaldu Rajsu,juče je završena manifestacija „Kajmak bal“ koju ,svake godine u junu organizuje beogradska podružnica Zavičajnog društva Kraljevo.

Sa kraljevčanima iz Beograda ,i ovoga puta ,družili su se predstavnici grada Kraljeva Turističke organizacije Kraljevo i Zavičajnog društva „Kraljevo“.

Miloš Milišić,pomoćnik gradonačelnika grada Kraljeva za kulturu je, ovoga puta i u funkciji predsednika Organizacionog odbora za obeležavanje tri decenije rada Zavičajnog društva Kraljevo, prisutnima govorio i o izložbi  „Tri decenije u službi zavčaja“ koja će se održati 4.oktobra 2021.godin  u Svečanoj Sali grada Beograda.

Doktor Milan Matijević je ,u ime Upravnog odbora Zavičajnog društva „Kraljevo“ prisutne informisao o novinama u  radu društva istakavši da su, aktiviranjem zvaničnog sajta društva na adresi https://zavicajnodrustvokraljevo.org/ i naloga na društvenim mrežama(za sada samo na Fejsbuku i Twiteru),stvoreni preduslovi za efikasniju komunikaciju sa kraljevčanima širom sveta.

Zahvalivši se prisutnima na odzivu i spremnosti  da ,uprkos koroni i vrućini, dođu na „Kajmak bal“ i tako očuvaju  tradiciju letnjih druženja kraljevčana u Beogradu ,Milan Novaković,predsednik  beogradska podružnica Zavičajnog društva „Kraljevo“ je istakao da kraljevčani u Beogradu nisu i neće odustati od svoje ideje da se u Beogradu sagradi „Kraljevačka kuća“ koja bi ,tokom godine bila  mesto za svakodnevne prezentacije privrede,kulture,umetnosti,sporta i drugih sadržaja iz Kraljeva,ali i mesto održavanja tradicionalnih skupova kraljevčana u Beogradu.

I ovogodišnji program je na svoj način kreativno vodio doajen radijskog novinarstva Petar Marš,alijas Peca Petrović autor kultne dečije radio emisije na nekadašnjem Studiju B, „Peca i deca“ .

Šaljivo predstavljajući goste iz Kraljeva,Peca je ,u svom stilu, najavio i Sretena Jovanovića nekadašnjeg gradskog funkcionera naglasivši kako je „drug Sreten i dana među nama a on je inače jedini bio čak  na svih petnaest kajmak-balova od ukupno održanih  dvanaest“.

Ovogodišnja manifestacija je,što zbog epidemije korone ,što zbog velikih vrućina okupila manji broj kraljevčana koji žive i rade u Beogradu nego što je to bivalo ranijih godina.

Podeli