Preminuo Novica Negovanović

Sa velikom tugom i bolom obaveštavamo naše članove, prijatelje i saradnike Zavičajnog društva da je rano jutros, u Kovid bolnici u Kruševcu, preminuo predsednik upravnog odbora, veliki Novica Negovanović.

Novica je rodjen 1945. godine u Adranima, u muzičkoj porodici, i već kao petogodišnjak se opredelio za harmoniku koja će mu biti verna pratilja tokom čitavog života. Sredinom osamdesetih godina prošlog veka je postao jedan od najboljih kantautora izvorne narodne muzike. Napisao je veliki broj pesama od kojih su svakako najpoznatije “Prodje leto trideseto”, “Jedna reka u mom kraju” i druge. Saradjivao je sa Cunetom Gojkovićem, Lepom Lukić, Tozovcem i drugim pevačima.

Kao predsednik upravnog odbora Zavičajnog društva bio je pokretač mnogih akcija i davao nam je podstrek da radimo što bolje i uspešnije. Potrudićemo se da njegovo zaveštanje ostane upamćeno.

Komemoracija će se održati u sredu 11.08.2021. godine u Svečanoj sali Skupštine grada, a sahrana istog dana u 13h na groblju u Adranima.