IN memoriam- Zoran Jovanović

Potpresednik Supštine Zavičajnog društva Kraljevo i osnivač i direktor Radio televizije Melos iz Kraljeva, Zoran Zoki Jovanović preminuo je danas u Beogradu.

U javni život i na društvenu scenu Kraljeva stupio je još kao vrlo mlad, najpre kao omladinski aktivista u svojim Roćevićima, potom kao pevač narodne muzike, da bi vrlo brzo, umesto mikrofonu, prednost dao poslovima muzičko-estradnog organizatora, u čemu je doživeo profesionalni vrh i po čemu će ostati upamćen na prostorima Srbije i zemalja  u okruženju.

Tokom svoje  uspešne poslovne karijere u svetu estrade, muzike i medija Zorana su krasile osobine čoveka od reči uvek spremnog da se nađe i pripomogne kolegama.

Nemirnog,preduzetničkog duha uvek je tragao za poslovnim izazovima u sferi  muzičko–scenskih  delatnosti pa je tako vrlo mlad spoznao bitnu i, na neki način, neraskidivu vezu muzika-estrada-mediji.

Bio je spreman, do poslednjeg dana,da uči i da prihvata nove izazove i rizike  u vremenima koja su više nego teška za poslovanje malih medijskih kuća iz unutrašnjosti. Šta više često je „izlazio je na crtu“ mnogo moćnijim i mnogo većim igračima u ovoj branši i u tome je, često, bio uspešan.

Njegov „Melos“ počeo je, 1982.godine, kao estradna agencija, potom kao diskografska kuća, sa produkcijom  i proizvodnjom nosača zvuka, da bi poslovanje preneo i na medije, najpre kao radio, pa od 1992. godine i kao televizija koja je postala prepoznatljiva po svojim studijima  i van Kraljeva (Novi Sad, Kragujevac, Zaječar, Zlatibor, Banjaluka…)

Interesovao se i za štampane medije ali je intuitivno predosetio da će ih tehnološki razvoj u elektornici i informatici potisnuti na poslovnu marginu pa nije pravio ozbiljnije iskorake u tom medijskom sektoru.

Uprkos brojnim poslovnim obavezama,nepresušne energije i radnog elana, nalazio je volje i vremena i za društveni agnažnam u političkom životu na lokalnom i nacionalnom nivo, u esnafskim udruženjima estrade i medija a i kao podpresednik  Skupštine Zavičajnog društva  Kraljevo u dva mandata.

I baš zahvaljujući njemu  Zavičajno društvo Kraljevo koje, ove godine, slavi tri decenije svoga postojanja je preživelo neke svoje teške godine, koristeći, do nedavno, prostor u sklopu Poslovnog centra Melos bez naknade. Pored ovog doprinosa nemerljiva je uloga Zorana Jovanovića u medijskom praćenju akcija i aktivnosti društva a odigrao je i presudnu ulogu u svojevremenom izboru pokojnog Novice Negovanovića na mesto predsednika Upravnog odbora društva što je potez koji je doprineo reafirmaciji i snaženju.

Zoran Jovanović ostavio je iza sebe suprugu i dva sina.

Datum i mesto sahrane Zorana Jovanovića biće naknadno određeni.

Podeli

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.