APEL ZAVIČAJNOG DRUŠTVA KRALjEVO

POMOZITE DA  UČENICI IZ KRALjEVA  DOBIJU BESPLATNI ŠTAMPANI PRIMERAK ČASOPISA  POSVEĆEN  KRALjEVAČKOM OKTOBRU

Dve nedelje nas dele od 14.oktobra, datuma koji je, pre osamdeset godina, upisan crnim slovima u istoriju grada na Ibru.

Zavičajno društvo Kraljevo koje ,već četvrt veka, izdaje časopis „Kraljevački zavičaj“ je u toku priprema za izlazak iz štampe 56-tog broja koji je ,u celini, posvećen sećanju na tragična  dešavanja u Kraljevu oktobra 1941.godine.

Jedna majka i jedan cvet

Želimo da podelimo što je moguće veći broj BESPLATNIH  štampanih, primeraka tog 56-tog broja časopisa „Kraljevački zavičaj“ učenicima završnih razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola na teritoriji grada Kraljeva.

U želji da obezbednimo nedostajuća sredstva za taj naš naum obratili smo se pismom
(tekst pisma možete preuzeti OVDE) Gradu Kraljevu i jednom, manjem broju preduzeća u Kraljevu.

Iz 2008. godine

Odaziv nije ispunio naša očekivanja pa ovu našu molbu za pomoć za štampanje i podelu BESPLATNIH  štampanih, primeraka tog 56-tog broja časopisa Kraljevački zavičaj učenicima završnih razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola na teritoriji grada Kraljeva upućujemo svim ljudima dobre volje koji smatraju da  treba , i na ovaj način, potsetiti mlade naraštaje na kraljevački  oktobar iz 1941. godine i tako doprineti izbegavanju najpogubnije moguće   tragedije- Zaborava !

Zaborav počinje sa ovakvim ponašanjem…

Vašu donaciju za ovu namenu možete uplatiti na tekući račun Zavičajnog društva Kraljevo 330-24001733-27 najkasnije do 10.oktobra 2021 godine.

Tekst Apela možete preuzeti OVDE.

Podeli

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.